A múlt hét folyamán jelentette be az Activision, hogy egyelőre csak és kizárólag a Call of Duty: Black Ops 4 szezonbérletéhez, a Black Ops Passhoz fognak DLC-ket adni, mert így szeretnék meggyorsítani az új tartalmak kiadását. Persze borítékolható volt, hogy ez nem fogja a rajongók tetszését elnyerni, és ez bizony így is lett.

A Kotaku értesülései szerint a legtöbben azt kifogásolják, hogy az Activision ezzel rákényszeríti az embereket arra, hogy drágábban vásárolják meg a Call of Duty: Black Ops 4-et – hiszen a Black Ops Pass csak a drágább kiadványokhoz jár, illetve akkor sem ússzuk meg sokkal olcsóbban, ha külön vesszük meg az alapjátékot és külön a Season Passt.

Ráadásul így a többjátékos móddal történő játék is kuszábbá válik, hiszen például barátokkal csak olyan pályákon lehet majd játszani, ami mindenkinek megvan. Márpedig semmi sem garantálja, hogy egy társaságban mindenki beruház valamilyen formában a Black Ops Passra. Ez különösen a battle royale módnál lehet terhes.

Ha már battle royale, a Kotaku arra is rámutatott, hogy a Fortnite-nak vagy a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikeréhez az ingyenes tartalmak nagyban hozzájárultak, a pénztárcánkat csupán a kozmetikai cuccok szívják le – azok megvásárlására viszont senki sem kötelez. Ellenben az Activision a battle royale mód térképeit és kozmetikai részeit is a Black Ops Passba zsúfolta bele, külön nemhogy ingyenesen, sehogy sem szerezhetjük meg.

Persze az Activision még visszatáncolhat ettől az üzleti tervtől, és ha máskor nem, hát a megjelenés után elkezdheti kiszórni önállóan megvásárolható DLC-ként a Black Ops Pass elemeit, illetve ingyenes kiegészítőkkel is hozzájárulhat a játékhoz. Pláne most, hogy egyre hangosabb a zúgolódás.

call-of-duty-black-ops-4-team.jpg