Decemberben történt az a „viccnek” indult, de sajnos halállal végződött eset, amiben a 18 éves Casey S. Viner úgy próbált elégtételt venni a 19 éves Shane M. Gaskill (akivel szemben elvesztett egy másfél dolláros fogadást a Call of Duty: WWII-ban), hogy felhívta a „SWAuTistic” becenéven ismert Tyler Barriss-t és megadta neki Gaskill címét.

Barriss erre felhívta a rendőrséget azzal, hogy Gaskill megölte az apját és túszul ejtette az anyját és a testvérét. A rendőrség persze a SWAT kommandót küldte, ahogyan az kell. Gaskill címe azonban nem volt helyes, Viner ugyanis Gaskill régi címét szerezte meg és adta át Barriss-nek. A házból egy mit sem sejtő, 28 éves családapa, Andrew Finch lépett ki, akit egy gyanúsnak minősülő mozdulat miatt a rendőrök a helyszínen lelőttek.

Barriss jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával néz szembe, és Gaskill és Viner is hasonló vádakkal lett letartóztatva. Az egészben szomorú még, hogy a rendőrtiszt, aki megölte Finch-et, feltehetően szintén vád alá lesz helyezve, pedig neki valószínűleg neki már az is éppen elég teher, hogy megölt egy ártatlan embert.

swatting-mug-web.jpg

Tyler Barris, aki már több swattingnak és hamis bombariadónak is felelőse, valószínűleg minimum 3 évet kap tettéért