Új repülőgép-szimulátor a láthatáron! Az elsősorban konzolos perifériáiról elhíresült Mad Catz úgy döntött, hogy saját, harci repülős programot készít, melynek címe Combat Pilot, s mely kizárólag PC-re fog megjelenni. A gyártó egyébként a múlt héten is bejelentett egy második világháborús repülős akciójátékot Xbox 360-ra és PS3-ra, de a Damage Inc. Pacific Squadron WW2 nem keverendő össze a Combat Pilottal.

Utóbbin ugyanis a MadCatz egy belsős csapata, a ThunderHawk ügyködik, a játék alapját pedig a Microsoft Fight Simulator X adja, mely program sajnos szükséges a Combat Pilot futtatásához. Bizony, ez afféle kiegészítő -- igaz, a fejlesztők állítják, hogy játékuk teljesen eltérő élményt nyújt, hisz a nyugis repkedéssel szemben a háborúskodás áll a középpontjában. A lényeg természetesen a multin lesz, ami remélhetőleg kielégíti majd a harcra éhes szobapilóták minden igényét.

Kissé keserédes a szánk íze azonban, ugyanis nem elég, hogy a játék nem futtatható az MS szimulátora nélkül, de ehhez képest még irtó drága is: a hivatalos weboldalon 49,99 dollárt írnak, ami kis híján egy teljesen új játék ára. A Combat Pilot egyébként nyáron fog megjelenni.