Márpedig nagyon úgy fest, hogy ez lesz a helyzet. Sam Bass, a Tiberian Twilight vezető tervezője a Destructoidnak mondta el, hogy a Tiberium univerzum legfontosabb történetszálát lezáró C&C4-ben nem lesz sem dedikált szerver, sem LAN támogatás.

Most viszont nem az illegális letöltések, hanem a helyhez kötöttség elavult volta az, ami miatt így döntött a cég. "Ez egy sokkal modulárisabb megoldás. Ha átmész egy másik gépre -- haver háza, internetkávézó, és a többi -- nyugodtan bejelentkezhetsz a saját profiloddal, és mindent megtalálsz majd, amit a játékban korábban feloldottál. Minden információ egy külső szerveren tárolódik, így ezzel a módszerrel nem is lehetséges a dedikált szerverek támogatása." -- magyarázta Bass.

Noha az ötlet kétségkívül jó, azért aggasztó lehet, hogy a C&C-széria legújabb része, korábban nagy LAN-kedvenc gyökerei ellenére már csak afféle tákolt online meccseken át lesz használható, hogy legalább a társasági buli érzete meglegyen. Akárhogy is, a megjelenés vészesen közeleg.