A Relic bejelentette, hogy a Company of Heroes 2 kap még egy játékmódot, mely lehetővé teszi, hogy a kampánytól függetlenül játszunk le a valóságban is megtörtént harcokat, méghozzá úgy, mintha csak multiznánk.

A Theater of Warban a szovjet és a német oldal egyaránt válastzható, és valóban lezajlott csatákat játszhatunk le velük újra, oldalanként kilenc küldetésben. A Relic csapata szerint sokan kérték őket, hogy bizonyos háborús események kerüljenek bele a programba, de mivel a kampány lehetőségei korlátok közé szorítottá a srácokat, ezért végül egy ilyen alternatív megoldás mellett döntöttek, melynek játékmenete egyébként a multiplayer komponensből származik, azaz pont úgy kell játszanunk a Theater of Wart, mint egy online meccset -- ezzel a csapat a szólista módért lelkesedő vásárlókat kívánja az internetes csataterek felé orientálni.

Hasonlót egyébként a Total War-sorozat villantott pár éve a Historic Battles játékmóddal, melyben a világkampányból kieső, ám a történelem során tényleg lezajlott konfliktusok bonyolíthatók le, a maximális hitelesség jegyében. Persze mindkét játékot a Sega adja ki, így lehetséges, hogy a kiadó nyomása is rátett egy lapáttal a Relic szándékára. Mi mindenesetre örülünk, és nagyon várjuk a játékot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!