A THQ ma, április 5-én bejelentette, hogy 2007 őszén érkezik PC-re a Company Of Heroes: Opposing Fronts, a nagysikerű RTS franchise következő fejezete, a Relic Entertainment fejlesztésében. Az önállóan futtatható kiegészítő szíve az előző részt is hajtó Essence Engine lesz, persze jelentősen kipofozva, és teljes DirectX 10 támogatással.


Két új kampányt kapunk, két új haderővel. Az egyik során a 2. brit hadsereggel kell felszabadítanunk a francia Caent, a másikban a történelem legnagyobb légi inváziója a Market Garden hadművelet során kell helytállnunk a német Panzer Elit hadosztállyal. Kapunk új online módokat is, és mivel az Opposing Fronts teljesen kompatibilis lesz az eredeti anyaggal, mind az új, mind a régi haderőt irányíthatjuk majd, így tehát négy oldal közül választhatunk. A fejlesztők a legbrutálisabb II. vh.-s kampányokat ígérik, gyors, dinamikus taktikával, perzisztens küldetésekkel, továbbfejlesztett fizikával, MI-vel (mind a katonák, mind a járművek terén), és a csatamezőre közvetlenül kiható, dinamikus időjárási hatásokkal.

 Company Of Heroes: Opposing Fronts bejelentve!

Eddig a hivatalos passzus, ám én feltúrtam az internetet, és sikerült az egységekről némi morzsát összesöpörni (ha egy-egy elnevezés fordítása nem pontos, elnézést, szakértői információkat kapva kijavítom őket...):

 
Britek:

  • Royal Canadian Artillery (Királyi Kanadai Tüzérség): Nehéztüzérség, melynek alapja az M7 Priest. Különböző módok: overwatch (támogatótűz), creeping barrage (a támadó gyalogság elé szórt zárótűz, ami eltakarja őket, és az ellenséget megakadályozza az ellentámadásban), ellentűz (az ellenséges tüzérség támadása).
  • Royal Commandos: Ejtőernyős SAS egységek + Tetrach I könnyűtankok. Képességek: átlátás a FOW-on, a tengelyhatalmak üzeneteinek elfogása, csali a tüzérségnek és az ejtőernyős ledobásoknak (talán füstbombákkal).
  • Royal Engineers: Churchill tank változatok. 290mm aknavető, lángszóró, álca tankoknak, lövészárkok, géppuskafészkek.


Németek:

  • Scorched Earth (Felperzselt Föld): Áthatolhatatlan terep készítése, környezeten alapuló védelem.
  • Luftwaffe: Fallshirmjagers, légvédelmi lövegek, He129 tankelhárító vadász.
  • Tank Hunters: King Tiger, JagdPanther.

Fentieken túl: a britek úgy tűnik, tudnak majd járőrözni ellenséges, és agresszív módba váltani saját területen, illetve tiszt közelében ellenséges területen is lehetnek agresszívek. A gyalogság számára ásott lövészárkokba pakolt srácokat még a bombázás sem tudja kirobbantani, így csak gyalogsággal lehet támadni őket. A „kémek” által látott, még nem publikus képeken a szakértő szemek Stuart és Sherman Firefly páncélosokat, Bren géppuskákat és PIAT-tal (tankelhárító) felszerelt általános szállító járműveket szúrtak ki.

Nos, ennyi egyelőre a hivatalos és félhivatalos információ (a két kép is utóbbi kategória, ezért nem kerültek be galériába...), a többiről később, amint befutnak a hírek...

Company Of Heroes: Opposing Fronts bejelentve!