• A Control Ultimate Edition kap ingyenes nextgen frissítést
  • Az 505 Games szerint technikai okokból ugyanez más kiadásokkal nem működhet
  • Több PS4 felhasználó is jelentette, hogy a Deluxe kiadásuk Ultimate-té változott
  • De azóta az 505 Games elvette tőlük az új változatot

Sokat izzadhattak az elmúlt napon a Remedy és az 505 Games emberei, ugyanis igen kellemetlen baki történt. A sztori kezdete ez: a tavaly megjelent Control, ami az Alan Wake univerzum részét képezi, kap nextgen kiadást, ám azok, akik már megvették a játékot, csak akkor frissíthetik fel ingyenesen a programjukat, ha a nemrég megjelent Ultimate Edition kiadást vették vagy veszik meg a jelenlegi konzolgenerációra.

Ez eddig tiszta sor, bár azért már okot ad a szemöldökráncolásra az, hogy az Ultimate és a Deluxe lényegében ugyanaz a kiadás, a különbség csak annyi, hogy a készítők szerint csak az előbbit lehet felfrissíteni nextgenre. És itt jött a csavar! Valamilyen hiba folytán ugyanis PS4-en a Deluxe Edition tulajdonosainak könyvtárából eltűnt a Control eme változata, és a helyére került az Ultimate. Mindezt a ResetErán jelentették a PS4 felhasználók, aki közül néhányan ki is próbálták, hogy mi lesz, ha törlik a játékot. Nos, újra az Ultimate-et töltötték le.

A Remedy és az 505 Games válasza erre az volt, hogy akik így jutottak hozzá az Ultimate Editionhöz, azoknak visszaállították a játékát Deluxe-ra. Értelemszerűen és természetesen jogosan a játékosok kiakadtak ezen, hiszen ezzel a hibával a készítők egy csapásra bebizonyították, hogy semmi akadálya annak, hogy a korábbi kiadások is megkapják majd az ingyenes nextgen frissítést. A kiadó egyszerűen csak újra el akarja adni a Controlt.

Hogy mi lesz ennek a bakinak a foganatja, az egyelőre jó kérdés, de a készítőktől az lenne a leggerincesebb, ha ezután azoknak is odaadná az Ultimate Editiont, akik korábban a Deluxe Editiont vették meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!