A Valve egy szűkszavú nyilatkozatban közölte a nagyvilággal, hogy a Hidden Path Entertainmenttel közösen PC-re, Macintoshra, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra fejlesztik a kizárólag digitális úton kapható Counter-Strike: Global Offensive-et, amely a legfrissebb Source motorra építkezik, és új pályákkal, fegyverekkel, játékmódokkal, matchmakinggel (természetesen lesznek dedikált szerverek is) és sok más egyébbel bővíti ki a legendás FPS-t.

A sajtóközleményből sajnos csak ennyi derült ki, de az eSports Entertainment Association elnökének, Craig "Torbull" Levine-nek már volt lehetősége kipróbálni a játékot. A Valve főhadiszállásán tett látogatása során a pro gamer a játék pre-beta verzióját tesztelhette, s már a fejlesztés ezen korai szakaszában is nagy potenciált látott a programban.

Az elmondása szerint a játékmenet nem hasonlít sem a CS 1.6-ra, sem pedig a Source-ra, hanem egy teljesen egyedi játékélményt kínál. Ez elsősorban a változatosabb fegyvereknek és az új felszereléseknek köszönhető, a repertoárhoz ugyanis csatlakozott egy közepes távolságokban jól használható gépfegyver és a közelharcokhoz egy újfajta sörétes puska, valamint bemutatkozik két új robbanószerkezet: a Molotov-koktéllal lehetőségünk van elvágni a támadók útját, míg a decoy-gránáttal átverhetjük őket, hiszen ez a cucc fegyverhangot ad ki magából.

A Valve továbbá azzal is kísérletezik, hogy a körök elején mindenki páncélzatot kapjon, illetve a Counter Terrorist csapat tagjai között véletlenszerűen kerüljön kiosztásra a bomba hatástalanítója, ám ezek, és sok más minden még nagyon képlékeny, például a fegyverek sincsenek még rendesen kiegyensúlyozva. A 2012 elejére tervezett megjelenési persze még rengeteg idő van mindent tökélyre csiszolni.

Counter-Strike: Global Offensive hivatalos bejelentés