• Távozott Cevat Yerli a posztjáról
  • Helyét testvérei veszik át

Évek óta gondok vannak a Crysis és az eredeti Far Cry-t megalkotó Crytek körül. 2014-ben egy hajszál választotta el őket a csődtől, 2016-ban aztán újra pénzügyi gondok ütötték fel a fejüket, ekkor több stúdiót is bezártak, köztük a Crysis Warheadet összedobó Crytek Hungary-t. És ez még nem minden, az elmúlt pár év gondjairól a cikk alatt, a kapcsolódó hírek között szemezgetve olvashatsz.

Most pedig eljött az ideje egy nagyobb változásnak, ami talán nem is annyira meglepő ennyi balhé után. Cevat Yerli, a Crytek társalapítója, elnöke és vezérigazgatója otthagyja a stúdiót, posztját testvérei, Avni és Faruk Yerli veszik át, akik szintén részesei voltak a cég 1999-es megalapításának.

Ez a bejelentés nem sokkal azután történt, hogy korai hozzáférésűvé vált a stúdió legújabb játéka, a Hunt: Showdown, ami a SteamSpy adatai szerint már 100 ezer példányban kelt el. A hivatalos közlemény szerint a vezetőség váltása nem fogja befolyásolni a CryENGINE-nel, a Warface-szel és a Hunt: Showdownnal kapcsolatos munkákat.

cevat-yerli-crytek.jpg