Tényleg a valós sportok közé kezdi felküzdeni magát a Counter-Strike: Global Offensive, bundázás és csalás után ugyanis most már a doppingolás is előkerült. A Cloud9 profi csapat egykori tagja, Kory „SEMPHIS” Friesen a Mohan „Launders” Govindasamyvel készített interjúja során mondta el, hogy az egész csapat doppingolt a márciusban megrendezett ESL One Katowice bajnokságon, például ezen a meccsen.

A videóban 7:44-nél hallható az ominózus mondat.

A szóban forgó szer az Adderall, amit a figyelemzavaros hiperaktivitásban (ADHD) szenvedőknek írnak fel, az amfetaminszármazék hatása ugyanis az, hogy növeli az éberséget és a koncentrációt. Minden sportszövetség tiltja ennek használatát, ebbe beleértve az ESL-t is, bár utóbbi tágabban fogalmaz. Így szól a szabályzat: „Szigorúan tiltott bármilyen offline vagy online meccsben való részvétel, ha a játékos alkohol, drog vagy valamilyen teljesítményfokozó szer hatása alatt áll. Ennek megszegése magával vonhatja az ESL One-ból való kitiltást.”

Hogy milyen retorziókra számíthat SEMPHIS vagy a Cloud9, az egyelőre nem világos, a droghasználat ugyanis nem különösebben elterjedt vagy jobban mondva, feltárt ebben az ágazatban. Drogtesztet például sehol sem végeznek, és már az is meglepő, hogy SEMPHIS ennyire nyíltan kijelentette ezt, bár lehetséges, hogy a volt csapatával akart kibabrálni, áprilisban ugyanis kitették a Cloud9-ból. Most a Nihilum kötelékében játszik.