A csalás komoly probléma a Counter Strike: Global Offensive-ben, és mint minden más kompetitív játék esetében, itt sem néznek rá túl jó szemmel a versenyek szervezői, vagy épp maguk a fejlesztők. Ez bebizonyosodott a hétvége folyamán is, mikor az ELEAGUE Boston Major nyílt kvalifikációjáról több játékost is kivágtak csalás miatt. A PlanetenOG-től sodaH, a TEAM OPTIMISTIC-től kerZe míg az Invictus Aquilastól Ciocardau akadt fenn a rostán.

Ráadásul, ha ez önmagában nem lenne elég kínos, mindhárom tiltásra élő adásban került sor. SodaH játékintelligenciáját például meg is dícsérték a kommentátorok, miután füstön keresztül leszedte az egyik ellenfelét, de aztán pár körrel később a játékos eltűnt a meccsből csalás miatt.  Az ügyeskedésen kapott játékos csapatát a szervezők kizárták, a kvalifikációt pedig egy korábbi meccstől újrakezdték.

Érdekesség, hogy az élő adás miatt többeknek már meccs közben is feltűnt a turpisság. Az LDLC-t erősítő Ex6TenZ például Twitteren akadt ki, hogy miért nem állítják már le a mérközést.