Márpedig ez történik most, ugyanis a kiadó Focus Home Interactive, és a fejlesztő Frogwares az USA-ban 2006. novemberében megjelent, szolid-közepes sikert aratott Sherlock Holmes: The Awakened egy átdogozott verziójával próbál meg ismét a kegyeinkbe férkőzni.

A játékban a készítők újítani próbáltak, és a korábbi külső nézetes, előre renderelt hátterekkel felépített címek (A múmia rejtélye, Az ezüst fülbevaló) után egy 3D-s, belső nézetű kalandot hegesztettek – amely azonban nem mindenkinek jött be igazán (nekünk se, lásd Flatline tesztjét). A srácok most eme elégedetlenkedőket próbálják kielégíteni ezzel a változattal, melynek különlegessége, hogy beépítettek egy külső kamerát is, így szabadon váltogathatunk a kétféle nézet között, amely szerintem sokkal intenzívebb, már-már moziszerű élményt nyújt. Sokan kérdezhetik persze, hogy a grafikai orgiának azért nem nevezhető, de annyira nem is szégyellnivaló látványvilág mennyire illik előbbi hasonlatomba – nos erre a válasz az, hogy az urak ezt a szekciót is megtuningolták picit: új bevilágítás, HD effektek, árnyékolók és árnyékok, új animációk kerültek be a csomagba. Harmadik nóvumként egy hálás súgórendszer építettek be a játékba, hogy a kezdő kalandorok is bátran levegyék a polcról a játékot, sőt, a külső nézetben való interakciókat is segíti egy új elem a kezelőfelületen.

Minderről a Frogwares egy videót is kiadott, melyet alant megtekinthettek (illetve a letöltések között is megtalálhattok), melyben Wael Amr, a stúdió egyik fejese mutatja be az újdonságokat, ha szabad ennyi személyes megjegyzést tennem, ennivalóan tündéri akcentussal...

A Sherlock Holmes: The Awakened Remastered Edition október 23-án jelenik meg a boltokban, PC DVD formátumban.