A CD Projekt RED már a Witcher-szériában is képes volt a mai világra reflektálni, ám mivel a Cyberpunk 2077 koncepcióját tekintve a mai világunk (sötét) továbbgondolása lesz, így még több alkalmat kapnak arra, hogy görbe tükröt állítsanak társadalmunk elé. Ezért is lesz mindenhol valamilyen reklám, amik igyekeznek mindenféle embert megszólaltatni, ám nem ez lesz az egyetlen ilyen dolog a programban.

Például egy cyberpunk jellegű világtól nem áll távol, hogy boldog-boldogtalan fegyvert visel. Ez ott olyan tartozék, mint ma egy okostelefon. A művészi munkálatok koordinátora, Ben Andrews az Official PlayStation Magazine UK-nak viszont elmondta, hogy a Cyberpunk 2077-ben ez nem csak azért lesz így, mert ez egy ilyen világ, és mert egy játékprogramról van szó. Ezzel is szeretnének az amerikai fegyverkultúra elé görbe tükröt állítani.

Szóval az egész olyan lesz, mintha a fegyverviselési szokások az őrület szélére sodródtak volna, mert szó szerint bármikor megeshet, hogy a boltba leugorva tűzharcba keveredik az ember gyermeke, vagy bármikor rátörhetik az ajtót a tolvajok. Sőt egy cég még egy „eldobható fegyvert” is a piacra dobott, ami használhatatlanná válik, ha kifogy a tár. Bármelyik éjjel-nappaliban beszerezhető, aztán, ha elhasználtad a töltényeket önvédelemre, gyilkosságra vagy rablásnál, akkor mehet a kukába és meg lehet venni a következőt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!