• A Cyberpunk 2077 világában a rendőrök lényegében céges zsoldosok
  • Azaz csak azokat a törvényeket tartatják be, amiért fizetnek nekik
  • Így leginkább akkor kell tőlük tartanunk, ha valamelyik vállalatnak keresztbeteszünk
  • De persze a vérgőzös ámokfutást sem nézik majd tétlenül

A CD Projekt RED hallhatása a Cyberpunk 2077 kapcsán az utóbbi időben szerencsére megtörni látszik, így sorra derülnek ki az érdekesebbnél érdekesebb háttérinformációk a játékról. Múlt hét szombaton például az autók és motorok működéséről tudhattunk meg részleteket, most pedig a program UI koordinátora, Alvin Liu, mesélt a rendőrök működéséről egy interjú során.

Liu szavai alapján a rendőrök a Cyberpunk 2077 világában lényegében már fegyveres zsoldosokká váltak. Ha valakinek van elég pénze, nyugodtan felbérelheti őket, hogy a törvény vasöklével sújtsanak le a riválisaira, és Night City cégei bizony elég gyakran élnek is ezzel a módszerrel. Ezért Liu szerint simán előfordulhat majd, hogy ha egy vállalatnak túl sokszor teszünk keresztbe, akkor előbb-utóbb ránk küldi az egyenruhásokat.

De persze mindez nem azt jelenti, hogy a rendőrök amúgy nagyban fütyülnek arra, amit csinálunk: ha például esztelen vérengzésbe kezdünk, annak is lesznek következményei. Liu szerint a rendszer nagyban hasonlít majd arra, amit a The Witcher 3-ban is láthattunk: azaz ha észrevétlenül ölünk meg valakit, abból nem lesz balhé, de ha egy forgalmasabb helyen kezdünk lövöldözni, akkor hamar a nyakunkra jönnek a rendfenntartók.

Arra a kérdésre, hogy letartóztatásokra, esetleg börtönből szökésre érdemes-e számítanunk, Liu nem válaszolt, méghozzá azért, mert nem szeretett volna a témában spoilerezni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!