• Nem lesz metró a Cyberpunk 2077-ben
  • De, aki mégis metrózni akar, az kipróbálhatja egy mod segítségével

Nemrég érkezett meg a Cyberpunk 2077 legújabb frissítése, ami nem csak kijavított egy halom hibát, de a PS5-ös és Xbox Series X/S változatot is elhozta. Plusz kapott néhány újdonságot is a játék, így például már többféle lakást is vásárolhatunk, és V alap kecóját is átdekorálhatjuk.

Hogy mit kapunk még a jövőben, az egyelőre jó kérdés. Night City teli van kiaknázatlan lehetőségekkel, így például fel lehetne még dobni néhány szabadidős tevékenységgel az autóversenyzéstől az implantátumokban rejlő extrém-sport lehetőségekig vagy éppen VD-k megtekintéséig, hogy csak pár ötletet mondjak. Lesznek-e ilyenek? Nem tudni.

Az viszont már biztos, hogy a játékban nyomokban fellelhető metróhálózat megmarad a gyorsutazás szintjén. Felülni rá és végigutazni egész Night City-n, na, arra nem lesz lehetőség. Ezt a közösségi menedzser, Marcin Momot tisztázta egy tweet-ben, miután kikerült a Twitterre egy kép a város tömegközlekedésének játékon belüli honlapja, amin az áll, hogy „under construction”. Momot erre írta ezt: „bocsi, hogy elrontom a hangulatot, de nem erről van szó. Nem tervezünk metrót hozzáadni a játékhoz.”

Hogy ez mennyire jó vagy rossz, azt mindenki döntse el a saját szája íze szerint. Nekem személy szerint se az első, se a most folyó második végigjátszás alatt nem hiányzik. Ha el akarok jutni valahová gyorsan, ott a gyorsutazás, ha lassan, akkor a kötötpályás metrózásnál sokkal izgalmasabb autózás vagy motorozás – és a járművek városnézésre is alkalmasa. Szóval összességében egy metró elhanyagolható pluszt adna a Cyberpunk 2077-hez, amit a játékosok nagyon nagy százaléka csak pár alkalommal vagy sohasem használna. Akinek mégis erre vágyna, annak alternatívát adhat a decemberben kiadott rajongói mod.