• A CD Projekt RED a Cyberpunk 2077 újabb aspektusait mutatta be
  • Ezúttal a fegyverekre és a karakterek életútjára fókuszálva

Igencsak eseménydúsan alakul eddig a hétfő délután: nem is olyan rég befutott a Call of Duty: Black Ops Cold War első előzetese, most pedig lement a második Night City Wire is, melynek keretein belül a Cyberpunk 2077 részleteivel ismerkedhettünk meg alaposabban. Az első ilyen adásban a játék elején illetve a Braindance néven futó mechanikán volt a hangsúly, ezúttal pedig a karakterek által bejárható életutak, illetve a különféle fegyverek kerültek a figyelem középpontjába.

Ami az életutakat illeti, ezekből három lesz a játékban: lehetünk utcán nevelkedett punkok, feltörekvő céges öltönykék és a város határán túl elterülő sivatagban élő nomádok egyaránt. Attól függően, hogy milyen hátteret választunk magunknak, más és más prológust kapunk majd, ezen túl pedig a kampány során is más lehetőségeink lesznek megoldani az egyes helyzeteket. Ha például céges hátteret választunk, akkor több válaszlehetőségünk van, mikor más vezetőkkel tárgyalunk, míg a punk nyilvánvalóan a bandatagokkal tudja jobban megértetni magát.

Ezután bemutatkozott a Cyberpunk 2077 zenéjét jegyző Refused banda is bemutatkozott, akik a játékbeli Johnny Silverhand legendás bandáját a SAMURAI-t keltik majd életre, és némi bepillantást engedtek nekünk a kulisszák mögé, elmondva, milyen érzés egy másik, hivatalosan nem is létező zenekar számait előadni.

Végezetül pedig természetesen a fegyverek sem maradhattak ki a felhozatalból. Egy vadonatúj játékmenet bemutató kereteink belül bemutatkozott néhány igazán ütős mordály, a robbanólövedékkel működő shotguntól egészen a célkövető golyókkal működő okos fegyverekig és katanákig. Ráadásul karakterünk is folyamatosan fejlődni fog a kampány során: ahogy haladunk előre, úgy leszünk egyre magabiztosabbak a fegyverekkel és úgy fogunk egyre könnyebben átvágni az egyszerű punkok hordáján. A fegyvereknek továbbá különböző ritkasági-szintje is lesz, ami a gyakoritól egészen a legendásig terjedhet.