• Vadonatúj trailert kapott a Cyberpunk 2077
  • A játékmenetbe is betekintést nyerhettünk
  • Illetve leleplezték a Cyberpunk: Edgerunners című animét

A Cyberpunk 2077 megjelenésére sajnos még várnunk kell, hiszen az év leginkább várt játékának a debütálását épp a hónap közepén tolta november 19-re a CD Projekt RED, ez azonban szerencsére nem jelenti azt, hogy addig ne vethetnénk egy-egy pillantást erre a zord és kegyetlen jövőképre, ami nemrég egy új trailert és játékmenet bemutatót is kapott a Night City Wire keretein belül.

A stream egy ütős trailerrel kezdődött, melyben kicsit megismerhettük Night Cityt, illetve láthattunk pár részletet a játék prológusából is, mely az első pár küldetést foglalja magában, ahol Jackie-vel, a barátunkkal, próbálunk egy örök életet nyújtó chipet lenyúlni, de természetesen minden elromlik, ami csak elromolhat. A trailerben továbbá feltűnt a Night City körül elterülő kihalt sivatag, a nomádok által lakott Badlands, a város bandáival is megismerkedhettünk egy kicsit, és a Cyberpunk 2020-ból ismerős Adam Smasherre is vethettünk egy pillantást.

Ezután egy igazi meglepetés következett: mint kiderült, a CD Projekt RED egy ideje már együtt dolgozik a Studio Trigger csapatával, hogy elkészítsenek egy önálló Cyberpunk 2077 animét, mely Cyberpunk: Edgerunners néven debütál majd 2022-ben a Netflix műsorán. Az anime, bár ugyanúgy Night Cityben játszódik, a játéktól teljesen különálló történetet mesél majd el, új szereplőkkel.

Végezetül pedig bemutatkozott egy új szekciója is a játéknak, melyet a fejlesztők egyszerűen csak Braindance-nek hívnak, a segítségével mások emlékeit élhetjük újra. Az adásban bemutatott jelenetben például egy bolti rablást elemezhettünk ki, ami végül a rabló halálával zárult, és mi a technológiának hála kideríthettük, ki lőtte le az emberünket. A fejlesztők szerint ezeket a felvételeket a játékban is különféle rejtélyek kinyomozására használhatjuk majd, újjáélve egyes emberek emlékeit, kicsit bepillantva Night City lakosainak mindennapjaiba.