• Night City hat különböző negyedre lesz szétosztva
  • Mindegyik egyedi lesz

Aki játszott már a CD Projekt RED korábbi játékaival, az nagyon jól tudja, hogy a csapat különösen nagy figyelmet fordít a történetnek teret adó helyszíneknek, és annak, hogy annak egyes területei jól elkülöníthetőek legyenek. Legyen szó a The Witcherben lévő Vizima kapukkal elválasztott negyedeiről vagy a The Witcher 3: Wild Huntban meglátogatható Novigrad töltőképernyő nélküli, egymástól mégis jól megkülönböztethető kerületeiről, mindig tudjuk, hogy miféle negyedben járunk.

És ez nem lesz másképpen a Cyberpunk 2077-nek otthon adó Night City-vel sem, hiszen az asztali társaságjáték 10 kerületéből hatba látogathatunk el a videojátékban, és ezek mindegyike markánsan eltérő lesz. A City Centre a város központja – ahogy azt a neve is mutatja –, itt vannak a legmagasabb felhőkarcolók, és ez a település legnagyobb körzete is.

A gazdagokat mégsem a központban, hanem Westbrookban találhatjuk meg. Ennek része a hírességek gyűjtőhelye Japantown is. Heywood sem rosszabb kerület, bár a bandák itt már felütötték a fejüket, mégis inkább egy modern kertvárosnak felel meg.

Watson a fentiekkel szemben viszont már nem a víg negyed, itt tömörülnek a különböző bevándorlók, ami persze a bűnözés melegágyává is teszi a területet. Egy fokkal talán még ennél is rosszabb Night City ipari negyede, Santo Domingo. De a legveszélyesebb kerület egyértelműen a Pacifica, ide már csak fegyverrel szabad lejönni, és akkor is csak saját felelősségre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!