• A Cyberpunk 2077-ben nem lesz minden fekete és fehér
  • Mert nem lesz benne egy rejtett moralitás-rendszer
  • A New Game+ megvalósulása jelenleg még bizonytalan

A The Witcher 3: Wild Huntban, sőt az egész Witcher-trilógiában azt szeretem a legjobban, hogy szinte semmi sem fekete vagy fehér, és a játékosoknak ennek tudatában adatik meg a döntés lehetősége.

A legjobb példa erre a The Witcher 2: Assassins of Kings főellensége, Letho, akit egy egész játékon át űzünk, elrabolja Geralt szívszerelmét, gyilkosságot ken rá, kiderül róla, hogy Nilfgaarddal szövetkezett, de ugyanakkor azt is megtudjuk, hogy valaha segített Geraltnak, sosem bántotta Triss-t, nem ölt feleslegesen, és a tettei mögött húzódó okok sem embertelenek. Ennek tükrében akár meg is kegyelmezhetsz Lethónak a játék végén, míg más játékokban szimplán az lenne a program végső és egyetlen célja, hogy megöljük.

Nos, a küldetésekért felelős Mateusz Tomaszkiewicz szerint a Witcher 3-hoz hasonlóan a Cyberpunk 2077-ben sem lesz egy láthatatlan morális rendszer a játék motorházteteje alatt. Példának a gyilkolás mentes végigjátszást hozta fel. Ezt nem egy, a program által ránk kényszerített morálisan helyesnek ítélt döntéssorozat eredménye lesz, hanem a mi döntésünk. Ahhoz, hogy kivitelezhessük, rá kell gyúrnunk karakterünk lopakodó képességeire, és nem halálos fegyverekre lesz szükségünk.

Ami a New Game+ játékmódot illeti, ennek a helyzete pillanatnyilag még bizonytalan. Paweł Sasko vezető küldetéstervező elmondása szerint még dolgoznak rajta, és lehetséges, hogy az egész megváltozik idővel. A legvalószínűbb, hogy egy végigjátszással nem lehet majd kimaxolni a Cyberpunk 2077-et, így a meglévő dolgainkat tovább vihetjük majd egy második végigjátszásra – ez lenne ugye a New Game+, viszont az is lehet, hogy végül úgy döntenek, erre semmi szükség a programban, és a megszerzett cuccok nélkül jobb élmény lesz a második kör.

A CD Projekt RED-től amúgy nem idegen a New Game+, hiszen a Witcher 3 is kapott ilyen játékmódot, bár csak a megjelenése utáni hónapokban. Szóval lehetséges, hogy a Cyberpunk 2077 esetén is így járnak majd el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!