Hihetetlen, de már öt éve annak, hogy először hallottunk a CD Projekt RED következő nagy dobásáról, a Cyberpunk 2077 című RPG-ről, amiből ugyan még egy pillanatot sem láttunk – csupán egy hangulatos teaser trailert mutattak eddig –, de már most irdatlan hype van körülötte. Mondjuk a The Witcher 3: Wild Hunt után ez azért annyira nem csoda.

Hogy mikor hallhatunk róla többet? Nos, tavaly még azt mondták, nem mostanában. Azt viszont tudjuk, hogy mivel a lengyel kormány is támogatja a projektet, így van egy határidő, amihez a CD Projektnek tartania kell magát, és az bizony 2019 júniusa. Szóval, ha minden úgy alakul, ahogy mi elképzeljük, jövőre talán már tényleg megtudhatunk valamit a Cyberpunk 2077-ről.

A CD Projekt elnökének, Adam Kicińskinek a szavai is ezt látszanak alátámasztani. A friss üzleti jelentés okán elmondta, hogy a fejlesztés jelenleg egy nagyon intenzív szakaszban jár, és idővel eljön az a pillanat, amikor megmutathatják, mit sikerült elérniük. Epekedve várjuk azt a pillanatot.