• 2019-ben akár meg is jelenhet a Cyberpunk 2077
  • A játék alatt a Witcher 3 továbbfejlesztett motorja fog dübörögni
  • A Gwentet lehet, hogy elhalasztották

Tavaly indította el a lengyel kormány a GameINN-programot, aminek az a célja, hogy hogy 2023-ig növelje az ország játékiparát. Ebben a CD Projekt RED is részt vesz négy projekttel (City Creation, a Seamless Multiplayer, a Cinematic Feel és Animation Excellence), s ezek mindegyike a fejlesztés alatt álló RPG, a Cyberpunk 2077 egy-egy részegysége.

Ezt tudtuk eddig, viszont azt új információ, hogy a lengyel kormány bizony a sikeres pályázóknak határidőt is szabott. Egy bizonyos boskee nevű redditer szerint a CD Projekttel kötött szerződés szerint a fent megnevezett négy projektnek be kell fejeződnie legkésőbb 2019 júniusáig – vagyis ez már adhat egy körülbelüli megjelenési ablakot a játékhoz (persze a fejlesztők kérhetnek halasztást).

Kiderült továbbá, hogy a Cyberpunk 2077 alatt a csapat saját fejlesztésű motorjának új változata, a RedEngine 4 fog dübörögni. A motor történetéről azt érdemes tudni, hogy a RedEngine futott a The Witcher 2: Assassins of Kings alatt, míg ennek Xbox 360-as és Enhanced Edition változatát a RedEngine 2 hajtotta meg. A RedEngine 3 pedig a The Witcher 3: Wild Hunt alá került.

Rossz hír lehet viszont az, hogy a CD Projekt RED befektetői fórumáról eltűnt a poszt, amely szerint a cég 2017-ben a Gwentre szeretne koncentrálni, ami azt sugallja, hogy a játék megjelenése halasztásra került.