Ritka eset, ha a játékiparban nem a játékok, hanem az előzetes videók elkészítésével foglalkoznak. Persze, ezekről általában nincs mit elmondani, hiszen vagy ingame videók, vagy előre renderelt animációk, és egyik elkészítése sem éppen olyan, amikről marketingcélokra hasznosítható anyagot lehetne gyártani. Ellenben, ha egy-egy játékhoz élőszereplős trailer készül, ott már felbukkanhat néhány érdekesség. Ez történt a Dark Souls 2-vel, amihez még augusztus elején készült el egy élőszereplős beharangozó.

A From Software nem is volt rest egy „kulisszák mögött” videót kanyarítani mellé. Így megtudhatjuk, hogy a teaser trailerben feltűnt páncélt (a sisak hat hét alatt készült el), pajzsot és kardot (amit valóban kiéleztek) egy negyedik generációs kovács készítette a Dark Souls 2 tervei alapján, modern technikákkal, de korhű végeredménnyel.

A Dark Souls akció-RPG 2014 márciusában jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra, a története pedig ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész elejtette.

Dark Souls II -- Megjelenés: 2014 március -- Gépigény: nem ismert