A PC-re állítólag májusban érkező Dark Souls 2 nem lesz olyan sötét és brutális, mint bátyuskája, legalábbis az ESRB így látja, hiszen míg az első Dark Souls "M", azaz felnőtteknek szóló korhatár-besorolást kapott, a folytatásnak már csak a "T"-t ítélték oda, amely bizony a tinédzserkort jelöli (13 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott). Magyar fordításban: a Dark Souls 2 kapott egy gyönyörű, sárga, 12-es karikát. Az indokot az ESRB a honlapján a következőképpen fejtette ki (az információ némileg spoileres).

„Ez egy szerepjáték, amelyben a játékos egy Drangleicben járó élőhalott harcos szerepét tölti be. Katakombaszerű környezetben játszva, különféle fantázialények (ghoulok, zombik, csontvázak, óriáspatkányok) ellen harcol, hogy elnyerje lelküket. A játékos késeket, kardokat és nyilakat használhat ellenfelei legyőzésére. A harcokat fájdalomkiáltások és vérfröccsenések kísérik. Egyes helyszíneket véresen ábrázolnak a  készítők: egy hatalmas, kígyószerű boss, amely a saját levágott fejét tartja; egy óriási, több száz holttestből álló boss; egy nagy vértócsa közelében fekvő fekvő halott ogrék; egy vérrel csíkozott kínzóeszköz. A játék folyamán egy boss részlegesen félmeztelenül jelenik meg (a haja alig takarja melleit). A »rohadék« és a »p*cs« szavak hangzanak el a párbeszédek alatt.”

A március 14-én Xbox 360-ra és Playstation 3-ra érkező Dark Souls 2 tehát családbarátabb lesz elődjénél, ami ugyan nem feltétlen jelent rosszat, de a történelem már nem egyszer bizonyította, hogy a korhatár lejjebbvitele bizony rányomja a bélyegét a produktum minőségére is. Pláne, ha egy olyan hardcore nehézségű játék következő részéről van szó, mint a Dark Souls.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!