David Jaffe megosztó egy fazon: sokan nem kedvelik, mert képtelen egy mondatot befejezni anélkül a bizonyos, f-betűs angol szó nélkül, mások viszont úgy látják, hogy pont erre a szókimondásra van szükség az iparban. Akárhogy is, egy tény: Jaffe letette kézjegyét a God of Warral, és a Twisted Metalba is új életet lehelt (kár, hogy Európában cenzúrázva adták ki a játékot). Igen ám, de mit gondol David az új gépekről? Nos, nem sokat:

"Ha akarnék, se tudnék kevésbé törődni a nextgenekkel." -- fejtette ki Jaffe az Edge-nek -- "Még a Sony Imagesoftnál kezdtem SNES és Genesis játékok készítőjeként, aztán átnyergeltem PS1-re, PS2-re, PS3-ra, Vitára... Elég cikluson mész keresztül hozzá, hogy azt mondd, 'oh, a k***a istenit, mindjárt itt a holnap, na jó, mindegy'. Végül ez is csak tegnappá válik, a hangsúly pedig az élményen, a játékon marad. Amíg nincs holodeck [a Star Trek virtuális valósága], vagy olyan MI, ami annyira király, hogy saját sztorit ír a cselekedeteid köré, engem nem érdekel [az új generáció]."

Ez viszont nem minden, Jaffe szerint a költségek is magasabbak lesznek az új gépekkel, ami persze "szívás".

"Nem érdekel az új generációs technológia, mert felmennek az árak. Szívás az egész. A legtöbb, amit akarok, az ott van a PSP-ben és a 3DS-ben: csak bekapcsolom és folytatom a játékot, ahol abbahagytam, nem kell kivárnom, míg betölt az a szar."

Hát igen, a jó öreg David ismét megmondta. Szerintetek igaza van? Tényleg csak hátrány lesz az új generáció?