A DayZ annak ellenére, hogy még csak egy nagyon kezdetleges, bugoktól hemzsegő alfaváltozatban érhető el, rendkívül népszerű program. Megjelenése után egy hónappal már 800 ezren vásárolták meg a programot, ez a szám pedig folyamatosan növekszik, így minden esély meg van arra, hogy hamarosan az egymilliós mérföldkövet is elérje Dean Hall és csapata. Jelenleg 875 ezernél áll a számláló.

A siker azonban szerencsére nem szállt a fejlesztőbrigád fejébe, hiszen nagyon jól tudják, hogy még rengeteg munka vár rájuk, így nincs idő ünnepelni. A 2014-re tervezett feladatok között a szerverek stabilizálása, a vadászat, a tárgykészítés és a főzés bevezetése, a járművek személyre szabásának lehetősége, a játéktérrel való összetettebb kapcsolat kiépítése, a grafikusmotor javítása, az animációk finomítása és a modok jobb támogatása szerepel -- és ez még csak az elvégzendő feladatok első közelítése, a lista minden bizonnyal bővülni fog, ahogy haladunk.

A tervek szerint a DayZ legalább az év végig az alfatesztelés szakaszában fog maradni, de a csapat szeretné, ha még az új év előtt sikerülne belépni a bétába. Természetesen a teljes, véglegesnek tekinthető verzió még nem kapott dátumot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!