• A Lizard Squad taccsra tette jó pár órára a Battle.netet
  • Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a támadás hátterében
  • A hackercsapat további akciókra készül

Jó néhány órán keresztül elérhetetlenek voltak a Battle.net-en keresztül működő játékok Amerikában és Európában egyaránt, miután egy túlterheléses támadás következtében megadta magát a Blizzard adatközpontja. A támadásért a felelősséget a Lizard Squad nevű hackerközösség vállalta magára, hozzátéve, hogy az akció során a stúdió munkatársainak e-mailjeihez is hozzáfértek.

A Lizard Squad hajnalban indította meg a DDos offenzívát a Blizzard ellen egy „Rajta!” üzenet kíséretében, amit a Twitteren tettek közzé, majd újabb bejegyzésekkel tájékoztatták követőiket előbb az európai, majd az amerikai szerverek térdre kényszerítéséről. Ennél többet azonban nem tudni a támadás indítékairól, csupán találgatások keringenek arról, hogy mi állhatott a háttérben. Egyesek szerint a World of Warcarft illegálisan működő privát szerverének bezárása miatt orrolt meg a Lizard Squad a Blizzardra, mások szerint a Diablo 3-on végigsöprő ban-hullám, megint másik pedig az Overwatch hősnőjének kihívó póza miatt kirobbant botrány vezetett a támadáshoz.

A Blizzardnál idő közben helyreállt a rend, a hivatalos ügyfélszolgálatok által Twitteren közzétett üzenetek szerint a Battle.net ismét működőképes, ám annak fórumán a Blizzard egyik mérnöke közzétett egy bejegyzést, mely szerint még nem tudták felmérni, hogy pontosan milyen károkat okozott az akció, valamint többen jelezték, hogy továbbra is problémás a bejelentkezés a felhasználói fiókokba.

A Lizard Squad mindeközben egy újabb Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy ez csak a kezdet volt, nem állnak le, és újabb támadás várható a közeljövőben. A csapat neve többször előkerült már videojátékokkal foglalkozó cégek ellen végrehajtott kiberostromok kapcsán, például a 2014 karácsonyán üzemképtelenné vált PSN és Xbox Live is az ő művük volt.