Hibái ellenére sokaknak a szívéhez nőtt a Dead Island, s így már minden bizonnyal nagyon várták a játék folytatását, vagyis jobban mondva a mellékszálát. A Deep Silver a bejelentéskor ezt többször is kihangsúlyozta, így nincs is min meglepődni, hogy némi javítással és bővítéssel ugyanazt a játékot kapjuk, mint 2011-ben. A főszereplők például egytől egyig visszatértek, a helyszín pedig ismét egy pokollá változott paradicsomi sziget. A filozófia valószínűleg az volt, hogy ami nem romlott el, azt ne javítsd meg -- az értékeléseket nézve azonban lehet, hogy mégiscsak iparkodni kellett volna egy kicsit.

Az eddig befutott értékelések megosztottak: az IGN például arra panaszkodott, hogy a kétéves elődben látott hibák mind jelen vannak, a GameSpot pedig egyenesen egy buta, agyzsibbasztó kalandnak nevezte a Riptide-ot, melyben nem szórakoztató a zombik seregét aprítani. Ezzel szemben a Game Informer és a GamesRadar tesztelője is jól szórakozott, de nekik is szemet szúrt a hibák tömkelege.

A következő PC Guruban természetesen a mi véleményünket is elolvashatjátok majd a programról, de május 16. még messze van, úgyhogy addig nézzétek meg a tegnap frissen kiadott megjelenési videót.