A Deadly Premonition PC-s változata a Steam áruházában debütált október 29-én, hónapokkal azután, hogy a játék először feltűnt a Steam Greenlighton. A különlegességre vágyó játékosok persze felpontozták az Xbox 360-ra és PS3-ra már jó ideje elérhető, bizarr horrorjátékot -- azt azonban csak a premier napján tudták meg, hogy nemcsak a történetben szereplő természetfeletti jelenségek okoznak nekik álmatlan éjszakákat, hanem a személyi számítógépekre kiadott, katasztrofális minőségű átirat is.

Az még hagyján, hogy a Deadly Premonition sokaknál a kifejezetten csúnya grafika ellenére is hajlamos akadozni, de az már mindennek a teteje, hogy a program grafikus opciói nem elérhetők, a felbontást pedig 1280x720-ban határozták meg a fejlesztők -- kísértetiesen hasonló helyzet állt elő tehát, mint a Dark Souls kapcsán egy évvel korábban.

Szerencsére metaclassofnil, az akkor ezreknek segédkezet nyújtó modder most is résen volt: weboldaláról letölthető egy 0.2-es verziószámú, alfa mod, ami egyelőre csak és kizárólag a felbontásból eredő gondokat orvosolja, illetve deaktiválja a játék gamepad-érzékelő algoritmusát, ami miatt hajlamos meghülyülni az irányítás. A nagyobb hibák kiküszöbölésére ennél több időre lesz szükség, a fejlesztésére felelős Rising Star pedig egyelőre szép csendben lapít (ha jót akarnak maguknak, valószínűleg egy masszív folton dolgoznak).

A Deadly Premonition most olcsóbb a Steamen, hála a halloweeni leárazásnak. 10 százalékos akcióval 22,49 euró fejében lehet a miénk, és bár maga a program bőven megérne ennyit, a PC-s változat minőségének tudatában azt javasoljuk, várjatok még egy kicsit a vásárlással.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!