...és ezen megjelent a jó Ron is, aki nagy örömünkre rögtön három videót is hozott magával, melyek bár sokat nem mutatnak, azért megadják az alaphangulatot, és arról árulkodnak, hogy ez a drága ember még mindig bírja a régi varázslók tudását.

Aki esetleg lemaradt volna róla, az előzmények tekintetében olvassa el januári hírünket. A játék egy hack ’n slashbe oltott kalandcím lesz epizódos tálalásban, melynek hőse egy DeathSpank nevű figura, Gilbert és Clayton Kauzlaric agyszüleménye. Amint írtuk, a projekt régóta tervezés alatt áll, csak épp mindenhol zárt ajtók fogadták emberünket. Ahogy ő fogalmazott: „Mindenki utálta. De a furcsa az, hogy minél több kiadó rúgott ki vele, annál jobban megerősödött a hitem, hogy ez egy remek ötlet. Minden visszautasítás izgalommal töltött el, és azzal a felismeréssel, hogy igazam van. Semmi nem hat úgy az innovációra és a kreativitásra, mint amikor felbukkan egy felfegyverzett biztonsági őr és kikísér az épületből, miközben azt mondja: »Csak semmi meggondolatlanság.«” Végül rátalált a Hothead Gamesre, és innentől egyenesbe fordultak a dolgok.

A cucc tehát gőzerővel (illetve ez esetben forró fejjel...) készül, és ahogy Gilbert elárulta a blogján, a megjelenést 2009-ben várhatjuk. Addig is tehát íme az emlegetett három anyag, remek zenével, csuda hangulattal.

A csata:



Az RPG:




A kaland: