A Demigod hivatalos fórumán Draginol közzétett egy tervezett menetrendet, mely elég kellemesnek tűnik – gyorsan tegyük hozzá persze, hogy a dátumok a béták eredményétől és még ezeregy dologtól függnek, semmiképpen nem vehetjük tehát kőbe vésett időpontoknak ezeket, de az biztos, hogy jól állnak a srácok a fejlesztéssel. Tehát.

Augusztusban indul egy szerver stressz-teszt, ami annyit jelent, hogy nem lesz benne semmi kiegyensúlyozás, pusztán a szerverek terhelését akarják lemérni. A csak multis „Béta 1” a játékot előrendelők számára lesz elérhető.

Októberben startol a „Béta 2”. Ez a kulcsfázis, itt már -- természetesen a hibajelentéseken túl -- várják a tesztelők javaslatait, ötleteit is, hogy finomíthassák az egész játékot. Amint pár fontosabb ideát beépítettek, jön egy újabb lépcsőfok, tehát lesz 2A, 2B, 2C etap.

Decemberben várható a „Béta 3”. Ez, attól függően, hogy hogyan állnak a dolgok, lehet nyílt vagy zárt teszt is (reménykedjünk, hogy előbbi). Azok, akik különösen aktívak voltak és sokat segítettek, természetesen előnyt élveznek a bétakulcsok szétosztásánál. Itt már a finomításokon van a hangsúly.

Demigod: menetrend?Januárban jönnek a gammák, azaz az RC (release canditate) verziók, ez az az állapot, ami már legjobban hasonlít a kiadásra váró termékhez, itt leginkább már csak a hibajavítás, rovarirtás folyik gőzerővel.

És ha minden jól ment a fentiek alapján, 2009 februárjában kezünkbe vehetjük a kész „Félistent” több nyelven, a tervek szerint egy időben Észak-Amerikában, Európában, Oroszországban, majd a legvégén Ausztráliában / Új-Zélandon.

Még egy fontos információ: azok a felhasználók, akik részt vesznek a bétában, valami speciális ajándékban részesülnek, ennek mibenléte azonban még titok, bár szerintem nem nehéz megtippelni a dolgot.

Ismétlem, ezek csak nagyon durva, körülbelüli dátumok, ehhez képest akár féléves, éves csúszás is befigyelhet, de reméljük a legjobbakat – sokan örülnénk egy jövő februári debütálásnak.