A Depths of Peril egy szólista akció/RPG, erős stratégiai elemekkel. Törzsi vezetőként a barbár város, Jorvik védelem hárul rád, miközben szörnyeket hentelsz és küldetéseket teljesítesz. Ez idő alatt azonban a rivális törzsekkel is hadakoznod kell, akiknek szintén a településre fáj a foguk. Márpedig a barbárok azt választják vezérnek, aki a legerősebbnek bizonyul az élet-halál küzdelmekben.

Ellenfeleiddel diplomáciai úton és kereskedéssel tarthatod fenn az egyensúlyt, ha azonban borul a bili, jön a harc. Ehhez persze a lehető legjobban meg kell erősítened magadat és törzsedet, amit a fantasy-világ felfedezésével, mindenféle rusnya döhög lemészárlásával, a város érdekében végrehajtott missziókkal tudsz elérni, halálos csapdákat kerülgetve, mesés kincseket zsákmányolva.

Ebben a világban minden akciódnak következménye lesz. Ha feldühíted az erős és agresszív Legion of Fear törzset, hadat üzennek neked, és elpusztítanak. Ha nem veszed komolyan a Sötét Rengeteg mélyén lázongó orkokat, még komolyabb bajba kerülhetsz. A szövetséges viszonyokat ezzel szemben gondosan ápolnod kell, hiszen a legnehezebb feladat a barátságot elnyerni...

A játék megjelenési dátuma 2007 eleje – vagy amikor kész lesz...