• A Descent kiadója perli a fejlesztőt az elmaradt megjelenés miatt
  • Nagy bajok voltak a projekt körül, talán sosem jelenik meg

Emlékeztek még a 2015-ben Kickstarteren sikeres gyűjtést végrehajtott Descent: Undergroundra? Tudjátok, a kult-klasszikus űrhajós lövölde névbeli örökösére, mely egy 2017-es röpke korai hozzáféréses időszak után kivonult a Steamről, majd 2018-ban bejelentették, hogy már csak simán Descent néven fut a projekt. Akkor még az volt a hivatalos álláspont, hogy 2019 elején jelenik meg a játék.

Ennek ugye mostanra már egy éve, és a kiadó Little Orbit beperelte a Descendent Studiost az elmaradt megjelenés miatt. A vádirat szerint a bajok akkor kezdődtek, mikor a projektből távozó kulcsemberek helyett nem sikerült kompetens utánpótlást szerezni. Ezután kezdődtek meg a csúszások, melynek eredményeképp 2018 novemberében megállapodást kötöttek a most perben álló felek.

Ezen megállapodás értelmében a kiadó havi 60 ezer dollárral támogatta a projektet és 2019 január 25-re tolták ki a végleges verzió elkészítését, melyet februári megjelenés köveett volna. Persze ez sem történt meg, és a kiadó szerint a fejlesztőstúdió vezetője, Eric Peterson hamis állításokkal igyekezett kibújni a felelősség alól és befkeketíteni a kiadót.

descent-underground-game-over-man.jpg

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Little Orbit állítása szerint időközben az Interplay megszüntette a licencszerződését a a Descendent Studios-szal a Descent márkanév kapcsán. A kiadó most jelentős anyagi kártérítést követel a fejlesztőtől, és a kiadott közlemény szerint a Descendent Studios már nem dolgozik a projekten, és hozzájuk nem jutott Kickstarter-pénz így csak az előrendeléseket tudják visszafizetni.

Mindennek ellenére szeretnék kiadni a játékot amint az lehetséges, bár ha a fent felsoroltak igazak, az már nem Descent néven jelenhet meg és mire a per véget ér, már súlyos elmaradásban lesz mind technológiailag, mind a hírét illetően.