• Konzolon már megjelent a Destiny 2, a PC verzió is érkezik hamarosan
  • Példamutatóan optimalizált játékra számíthatunk
  • A játszható 4K nem igényel Intel i7/Titan X kombót

Épp a minap jelent meg a Destiny 2 konzolokra, de már nincs sok hátra és PC-n is belevághatunk a Bungie MMO-jába. Ha nem volt alkalmad kipróbálni a nyílt bétát, akkor el kell mondjuk, hogy már augusztus végén látszott, hogy a fejlesztők nem vették félvállról az átiratot. Figyelembe véve, hogy ez a Bungie első személyi számítógépekre készült alkotása, igencsak nagy szónak számít manapság az iparban – az már más kérdés, hogy ez kéne legyen a sztenderd.

De rátérve a lényegre, a Destiny 2 gyakorlatilag minden jellemzően PC-s extra opcióval megspékelve érkezik: Multi-monitor támogatás, ultraszéles képarány, multi-GPU, HDR, nem rögzített képfrissítés mely egészen 200 FPS-ig elmehet, állítható FOV, és persze konfigurálható gombkiosztás. Eddig jól hangzik, de mondhatnánk, mit ér a csicsa, ha külön reaktort kell építeni az alsó szomszédnál emiatt?

Nos, ez esetben ettől sem kell félnünk, a DigitalFoundry legutóbbi tesztje alapján egy 3.5GHZ-en ketyegő, kétmagos Pentium G4560 és egy GTX 970 (vagy GTX 1060) is bőven elég a Destiny 2-nek ahhoz, hogy már játszható képfrissítés mellett (30 FPS) hozza a natív 4K felbontást, magas beállítások, a legrészletesebb textúrák és 16× anizotróp szűrés mellett is.

Bár valószínű nem olvassák, innen üzenjük az ipar többi résztvevőjének, kiadójának és fejlesztőjének, hogy így kell ezt csinálni!