• A kínai elnököt sértegető posztert találtak a tajvani horrorjátékban
  • A Devotion ennek következtében rengeteg negatív értékelést kapott a Steamen
  • A kínai áruházból már el is távolították

A tajvani RedCandleGames nemrégiben megjelent horrorjátéka, a Devotion egészen pozitív fogadtatásban részesült a gamerek részéről, néhány napja azonban óriási bajba kerültek a fejlesztők, egy meggondolatlan mém miatt ugyanis egyszer csak elkezdték negatív értékelésekkel bombázni a játékot.

Felfedezték, hogy a Devotion tartalmaz egy posztert, amely a kínai elnökre, Hszi Csin-pingre, illetve a vele kapcsolatos Micimackó mémre utal - a túlzott hasonlóság miatt ugyanis nemes egyszerűséggel kitiltották Kínából a Disney medvéjét. A "Xi Jinping Micimackó idióta" feliratú poszter ezek után rengeteg kínai játékosnál kiverte a biztosítékot, így a Steamen gyűlölethullám indult, melynek következtében az ázsiai országban a Devotion ki is került a kínálatból, de a nemzetközi piactéren is "többnyire pozitív" helyett már csak "vegyes" az értékelés.

devotion-poszter.jpg

A fejlesztők azzal próbálnak védekezni, hogy a poszter a félkész verzióból maradt benne a játékban.

"A csapatunk gyakran használ népszerű internetes mémeket helykitöltőnek a prototípus fázisban, és véletlenül nem töröltük ki mindegyiket ebből a verzióból. Nem akartunk feszültséget szítani. A v1.0.5. verzióból már eltávolítottuk."

"Ez a viszály azt mutatja, hogy a csapatunk nem elég körültekintő, javulnunk kell, mint játékfejlesztő cég. Minden érintettől elnézést kérünk, bocsássatok meg nekünk. Minden felelősség a miénk."

Hogy mennyire rosszul érintette ez az eset a RedCandleGames-t, azt jól mutatja, hogy még a stúdió előző játékát, a Detentiont is betámadták negatív értékelésekkel.