Magyar idő szerint 11:45-kor kezdődött Párizsban a Blizzard Entertainment Worldwide Invitational rendezvény, melynek első szenzációja máris megtörtént: készül a Diablo III! Ugyan ezt már mindenki félig-meddig sejtette, de hivatalossá most vált. Íme az egész hetes idegtépő képrejtvény helyes megfejtése:

Diablo III bejelentve!

Amint érkeznek az információk, folyamatosan frissítjük a hírt, így érdemes sűrűn frissíteni oldalunkat - maradjatok vonalban!



Friss (Obo, ]{redenc):


Diablo III bejelentve!A játék továbbra is RPG marad, tehát alaptalannak bizonyult az a félelem hogy MMORPG lesz. A kezelőfelület alapjában nem változott az elődjeihez képest. Kissé oldalról, felülnézetből látjuk a játékot.

Jay Wilson, a játék vezető dizájnere (aki korábban a Relic alkalmazásában állt, ő volt a Warhammer: 40K Dawn of War egyik tervezője) kezdett el játszani egy barbár kasztba tartózó karakterrel, aki két bárdal aprította a démonokat egy ködös katedrálisban. A képességeinket váltogathatjuk a TAB billentyűvel, vagy az egér görgőjével. A bárdjainkhoz rendelhetünk különböző képességeket, mint a villámlás és a fagyasztás.

A megölt ellenségek vörös gömböket ejtenek el, amivel az elvesztett életerőnket tölthetjük újra. Minden karakternek egyedi páncélzata lesz. A barbár kasztnak van egy különleges támadása, amivel a támadó csontvázakról le tudja szedni a páncélt, ezzel sérülékennyé téve őket.

Új karakterosztály a Witch Doctor, ami állatokat tud megidézni, az ellenségek tudatát tudja irányítani, és betegségeket tud terjeszteni.

Diablo III bejelentve!A környezet egyes elemei elpusztíthatók lesznek, és sokkal erősebbek, hangsúlyosabbak lesznek a sztorielemek, küldetések, mint az előző részekben. A rajongóknak jó hír, hogy visszatér a jó öreg Deckard Cain is!

A Witch Doctor egy sáskarajt is meg tud idézni, amely a kiválasztott célpontokat sebzi, továbbá tűzgolyókkal is tud támadni.

A multiplayer továbbra is a battle.net rendszerén fog működni, a kooperatív mód még több mókát ígér.

A demó végén a karakter egy Siegebreaker Assault Beast nevű boss ellen harcol, akinek magassága hat-hétszerese a miénknek.

A hivatalos weboldalon videók, képek, sztori várja az érdeklődőket, a médiaanyagok hamarosan nálunk is fent lesznek, az információkat is fordítjuk!



Diablo III bejelentve!Két évtized telt el, mióta Diablo, Mephisto és Baal feldúlta Sanctuary világát, rabigába hajtva az embereket. Még azok is, kik közvetlenül ellenük harcoltak, nehezen felejtik el mindezt, a sebek még égetik lelküket.

Amikor Decard Cain visszatér a tristrami katedrális romjai közül, hogy a gonosz újbóli felbukkanására nyomokat találjon, egy meteorit csapódik be oda, ahol annak idején Diablo felbukkant a birodalomban. A meteor izzó teste egy baljós jelet hordoz, s csatába hívja Sanctuary hőseit, hogy ismét megvédjék a halandók világát az Izzó Pokol újraéledő erői – sőt, a Mennyek bukott teremtényei ellen.



Sanctuary világa 3D-ben éled újjá, melyben új karakterkasztok, mint a Witch Doctor, és felújított, újragondolt régiek, mint a barbár szállnak szembe az Izzó Pokol démoni erőivel. Ellenségeinkkel szemben immár az interaktív környezetet is bevethetjük: csapdákat fektethetünk, a Havok fizikai motor által támogatott környezet megsemmisíthető elemeit a magunk javára fordíthatjuk. A többjátékos módra teljesen megújul a Battle.net, barátainkkal könnyebben teremthetünk kapcsolatot, és persze kooperatív módban is megmérkőzhetünk a borzalom seregeivel, ám ez a játékelem is sokkal több lehetőséget fog rejteni.

Diablo III bejelentve!Diablo III bejelentve!Diablo III bejelentve!

Diablo III bejelentve!Diablo III bejelentve!Diablo III bejelentve!


További információk:

  • Öt karakterosztály lesz, az eddiginél nagyobb specializálási lehetőségekkel. Mindegyik osztályban lehet férfi és női karaktert is indítanunk.
  • Számíthatunk osztályalapú küldetésekre is.
  • A játék világa megőrzi az eddigi Diablók hagyományát, azaz ismét véletlenszerűen felépített pályákon kalandozhatunk majd.
  • Ahogy a sztoriból is kiderül, ismerős helyekre is visszatérünk, így például ismét ellátogathatunk Tristramba – illetve Új Tristramba, ugyanis a régi város újjáépült, bár árnyéka régi önmagának.


Obo kolléga jóvoltából a galériánk már tömve van a játékképekkel és művészi munkákkal, dragon83 és Darths barátunk pedig tölti fel a videókat folyamatosan szerverünkre!

» HD Játékmenet videó (20 perces)



» HD Cinematic trailer


A fenti videó a két legfontosabb és legérdekesebb, de még három található a kapcsolódó letöltések között!