Bár nem szokáDoom 4 Kiszivárgott artworköksunk egyetlen szivárgásnak két hírt is szentelni ugyanazon a napon, talán ez egyszer megbocsátotok nekünk, elvégre mégiscsak a PC-s játéktörténelem egyik legmeghatározóbb sorozatáról van szó. A Doom 4-ről tegnap töltött fel pár állítólagos művészi munkát egy anonim fórumozó a 4chanre, azóta viszont elszabadult a pokol: 170-nél is több kép került napvilágra.

A Bethesda és az id Software nem fűzött kommentárt a dologhoz, mindössze annyit, hogy a játék nem állt le, mint ahogy egyesek terjesztik. Hogy mennyire hitelesek a képek, kérdéses, de annyi bizonyos, hogy a textúrázott screenshotokon fel lehet fedezni az id Tech 5 jellegzetességeit.

Amennyiben ez tényleg a Doom 4, felvetül pár kérdés. Egyrészt, hogy mégis miként kerültek nyilvánosságra ezek a képek, ráadásul úgy, hogy nyilvánvaló rossz szándékkal a projekt leállítását hirdesse a szivárogtató. Másodszor: mi van, ha a hír igaz, és az id már nem dolgozik a játékon, csak a Bethesda ezt nem ismeri be? Reméljük, hogy a kiadó tisztázza a helyzetet, mert ez így elég nyugtalanító.

Köszönet Kronnasnak a hírért!