• Tovább folyik a gyűjtés a TI8-ra
  • Még egy hónap van a versenyig
  • A Summer Sale alatt nőtt az összeg
  • Ismét lassan gyűlik a pénz

Folyamatosan gyűl a pénz az idei The Internationalre. A közönségfinanszírozású nyereményalap jelenleg 20 millió dollár felett jár, és még nincs megállás. A Valve a verseny kezdetéig, vagyis augusztus végéig kalapoz a játékosoktól a versenyre szánt pénzt, ami nem kevesebb, mint 1 hónap múlva veszi kezdetét.

Annak ellenére, hogy a The International 8 már most is óriási összeggel csábítgatja a játékosokat a mostani nyereményalap az előzőévben megnyerhető összegnek csak a lábnyomában járva gyarapodik. A gyűjtésre szánt időszak felénél gyengült a játékosok vásárlási kedve, ezért a gyűjtés is megtorpant. A Summer Sale alatti időszakban újra meglódultak a vásárlók, de azóta ismét lassan gyűlik a pénz. Elképzelhető, hogy nem haladja meg a tavalyi évben összegyűjtött pénzt, és nem döntik meg önmaguk rekordját.

A TI8 augusztus 15 és 25 között fog lezajlani, aminek fő eseménye pontosan egyidőben lesz a gamescommal. Augusztus 15-18 között a csapatköröket fogja lejátszani az a 16 csapat, akik június végén bejutottak a legjobbak közé, majd 20-tól 25-ig tart a Main Event. A TI2 óta először ismét az Egyesült Államokon kívül, Kanadában, Vancouverben tartják majd a neves versenyszéria helyszíni megmérettetéseit, aminek a Rogers Arena ad otthont.

ti8-penz-20-millio.jpg