• Augusztusban itt a The International 8
  • Most folynak a selejtezők
  • Idén először önálló régiót kapott Dél-Amerika
  • Macro használat miatt tiltottak ki egy csapatot

Jelenleg is folynak a kvalifikációs mérkőzések az augusztusban esedékes The International 8-ra. Idén először a megszokottnál több régióra bontották a térképet. Például Amerika esetében a kontinens két féltekéje külön régiókként szerepelnek, így Észak-Amerikából és Dél-Amerikából egyaránt kvalifikálnak majd csapatok.

Azokban a The International 8 selejtezői nem csak ezzel írták be magukat a TI-ok történelmébe, de egy nem várt precedens is felkavarta az állóvizet. A dél-amerikai régió (SA) kvalifikációs meccsei alatt a Thunder Predator nevű csapat egyik játékosának viselkedése miatt kitiltották az ismeretlen ötös fogatot. AtuuN programozható egerét tiltott macrók kivitelezésére használta, ahogy azt a képen látható combat log is mutatja. AtuuN Meepón, vagyis egy olyan hősön használta a könnyítést, mely híres arról, milyen magas mértékben szükséges a micromanagement elsajátítása annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassuk adottságait. A macro gombok használatával azonban a felettébb komplex műveletek akár egy gombnyomással is elvégezhetők.

A selejtezőket szervező FACEIT nevű szervezet lecsapott a vélhetően tisztátalan eszközökkel próbálkozó játékosra, és az egész csapatot eltiltották a versenyen való részévételtől. A Thunder Predator teljes csapata tagadja a vádak helyénvalóságát.

ti8-csalas-kvali-channel-log.jpg