• Rekordösszeget osztanak ki az idei The Internationalon
  • A győztes több, mint 10 millió dollárt vihet haza

A hazai idő szerint ma este 7 órakor induló The International öt teljes napon át szórakoztatja majd a Dota 2 rajongóit. A versenysoroazat Külön érdekessége, hogy idén Elon Musk MI „csapata” is bemutatja mire képes.

És bizony nem kis összeget vihetnek haza a bajnokság győztesei. Egész pontosan 10 millió 865 ezer 389 dollár jár az első helyezettnek, ami valamivel több, mint 3 milliárd (!) forint. Jó, ezt a csapat utána szétosztja a tagok között, de még ez esetben is egy életre elegendő bevételhez juthatnak. És persze a többi résztvevőnek sem lehet oka panaszra, aki kijutott a The Internationalre, garantáltan pénzhez jut, íme a kiosztás:

dota-2-the-international-2018-nyeremenyek.jpg

2011 óta szép kis pályafutást járt be a Dota 2 nyereményalapja, az 1,6 milliós összdíjazásról mára már 24 millió fölé szaladt az összeg, javarészt a közösségnek hála. A Compendium megvásárlásával ugyanis a rajongók is hozzájárulnak az összeghez. Idén sincs ez másképp, a 10 dolláros Battle Pass 25%-ával minden vásárló hozzájárult a bődületes összeghez, mely múlt hónapban még „csak” 20 milliónál járt.

Igaz, ez még csak egyelőre rekord, hiszen ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Epic Games a Fortnite bajnokságaira a 2018-2019-es szezonban 100 millió dollárt szór majd ki.

dota-2-the-international-2018.png