Ha valamiről, hát arról mindenképpen ismert a Dota 2 és a többi MOBA, hogy nem egy sétagalopp kiismerni mindent a játékkal kapcsolatban, részben a zsargon miatt, részben pedig azért, mert a közösség nem éppen a segítőkészségéről ismert. Ezen szeretne egy kicsit változtatni a Valve azzal, hogy az idén esedékes, rekordnagyságú összdíjazásnál tartó The International bajnokság közvetítése során biztosítanak egy olyan csatornát, ami a zöldülő játékosoknak szól.

Ez a Dota Newcomers Broadcast, ami egy angol nyelvű közvetítés a fő csatorna mellett, a célja pedig az, hogy a kezdőknek elmagyarázza a képernyőn látható taktikákat, és fényt derítsen a laikusoknak teljesen ismeretlen kifejezések jelentésére.

Ezen kívül lesz egy bizonyos The International Multicast opció is, amivel az egyszerre lebonyolított mérkőzéseket követhetjük nyomon valós időben, illetve ha nem tudsz minden pillanatot elkapni, akkor ott a Spoiler-Free DVR Broadcast, ami lényegében annyi, hogy vissza lehet nézni azokat a meccseket, amikről lemaradtál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!