A fejlesztés körüli nehézségek után újra sínen van a Dreamfall: Chapters, és már úton is van a sorozat következő, szám szerint negyedik része, méghozzá annyira, hogy már csak hármat kell aludni, hogy folytathassuk a kalandot. A Dreamfall: Chapters Book Four - Revelations december 3-án fog megjelenni, és egy trailerünk is van hozzá.

A részek közötti szünet egyébként azért nyúlt ilyen hosszúra, mert problémákba ütközött a programozás. Akik már a kezdetek óta a Dreamfall: Chaptersszel töltik az idejüket, azok tudják jól, hogy mennyire rossz volt a kezdeti részek teljesítménye. Nos, ez már a múlté, de nagy nehézségekbe került eljutni ideáig.

Ragnar Tørnquist  úgy fogalmazott: nagyon tartott attól, hogy az egész cég, a Red Thread Games csődbe fog menni, az új motorra való átállás ugyanis sokkal nehezebbnek és időigényesebbnek bizonyult. Eredetileg pár hónapot szántak a műveletre, de ebből egy egész negyedév lett. Végül 100 ezer dollárral lett könnyebb a csapat bankszámlája, de megérte, a múltheti frissítés ugyanis komoly teljesítménynövekedést hozott.

A Dreamfall: Chaptersből még egy rész van hátra, azt azonban még nem tudjunk, hogy ez mikor fog megjelenni -- a legvalószínűbb persze, a jövő év első negyede.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!