Dagobert bácsi kalandjai sokunk gyermekkorának kellemes emlékeként maradt meg, elsősorban a tévésorozat apropóján, volt azonban egy szép emlékű játékváltozat is, amit szinte mindenki szeretett. Egy oldalnézetes platformerről van szó, ami sok tekintetben a Super Mario és egyéb, hasonló sorozatokkal áll rokoni kapcsolatban, ám mégis kiemelkedett a másolatok tengeréből, s belopta magát a játékosok szívébe.

Nagy volt tehát az öröm, mikor a Capcom bejelentette: jön a klasszikus program felújított változata, ami kézzel rajzolt, az alapanyaghoz jobban illeszkedő karaktereket és pályákat kapott, valamint a program/sorozat mára ikonikus zenéjét is újrakeverték a maximális nosztalgiafaktor érdekében. Ugyanakkor a fejlesztők minden mást (játékmenetelemek, kezelés) meghagytak a régi formájában, így aki hosszú órákat töltött az eredetivel, az itt rögtön otthon fogja magát érezni.

A DuckTales Remasteredet első körben Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, illetve Nintendo Wii U-ra jelentették be, ám a fejlesztést végző WayForward Technologies rögtön jelezte, hogy ha van elég érdeklődés egy PC-s verzióra, akkor azt elkészítik. Kereslet márpedig volt, s a Capcom tegnap közölte is a világ Kacsamesék-rajongóival, hogy a remake személyi számítógépekre is kapható lesz. Woo Hoo!

Az átirat 15 dollárba fog kerülni, s a legtöbb népszerű online piactéren kapható lesz, többek között a Steamen, az Originen, az Impulse-on, a GamersGate-en és a Green Man Gamingen. A megjelenés a konzolos változatokkal egy időben várható, de ennél pontosabbat még nem tudunk.

DuckTales Remastered -- Megjelenés: 2013 Q2 -- Gépigény: nem ismert