Dungeon Runner: Ingyen egy ezresért...Úgy látszik, a mostani vasárnapot a dél-koreai csapatnak szentelem, hiszen korábbi hírem, a Tabula Rasa is az ő portfoliójuknak része. Most egy ingyenes mókát kínálnak, ehhez mérten persze nem kell valami hatalmas durranásra számítani, de némi lazításra megteszi. Úgy tűnik, a kreatív csapat is épp a következő nagy projekten agyal, így a portás bácsit kérték meg, mondjon már valami címet, hiszen kevés sablonosabbat lehet elképzelni egy ilyen cucchoz, mint ezt: Dungeon Runner. Bár arra jó, hogy az olvasó kitalálja, miről szól: föld alatti kazamatákban kell rohangálni, és hentelni rút szörnyeket, ezáltal fejlődni, szintet lépni. (Megjegyzem: annyira alapvető ez a cím, hogy 1998-ban már kitalálták, ugyanis a mai napig létezik ezen a néven egy MUD – becsületére legyen mondva az NCsoftnak, hogy engedélyt kértek a MudMagic.com csapatától a névhasználatra). Az alapfelállás is megaklisé: harcos, távolsági támadó és mágus közül választhatsz, és lehet szólóban, illetve csapatosan vadászni. Bíztató elem, hogy a „dungeonok” Diablósan, véletlenszerűen vannak generálva, így azért a mókát nehezebb megunni. A készítők új pályákat, ellenségeket és cuccokat ígérnek, utóbbiból már most is van jócskán. Kedvcsinálónak találtok egy galériát és egy videót is a szokott helyeken.

A játék ingyenesen letölthető és tolható, ám akinek van rá 5 dollárja, jobban jár, ugyanis ezzel extra szolgáltatásokra jogosult, úgymint:

  • csak így juthatunk hozzá a legbrutálisabb cuccokhoz, mellyel a legtöbb kincset és tápot ígérő helyeket is ki tudjuk pucolni;
  • a készletben 220 egységnyi hely van, szemben az ingyenverzióval, ahol csak 80;
  • csak a fizetősök tudnak egy egységhelyre több mana- vagy életerőitalt pakolni, a többieknek minden lé újabb és újabb helyet vesz el a készletből;
  • ha a szerverek megtelnek, a fizető játékosok automatikusan az „ingyenélők” elé kerülnek...

Fentiből is kitűnik, hogy abszolút megéri ez az alig ezer forint, és a srácok további bónuszokat is terveznek.

Mielőtt rohannátok a cuccért, azt is tudni kell, hogy a játék egyelőre limitált tesztfázisban van, azaz egyrészt kell hozzá PlayNC hozzáférés (ilyet ingyen lehet készíteni, a Lineage és a többi NCsoft MMOG játékosainak pedig már van), plusz egy meghívó egy már bent lévő játékostól, amely egyelőre elég nehézkesen működik.