• A Dying Light 2-ben döntéseinknek komoly következményei lesznek
  • Akár városrészeket is átformálhatunk, elpusztíthatunk

A Dying Light 2 a jövő év egyik legígéretesebb játékának tűnik, ami alaposan továbbgondolja az első részt, megspékeli azt egy sokkal nagyobb pályával, a napszakokra reagáló élőholtakkal, fertőzéssel, különféle emberi frakciókkal és a történetre, a szereplőkre, s ahogy most kiderült, egész városrészekre kiható morális döntésekkel.

Az E3 2019-en a nagyközönség ugyan láthatta a játékot, de úgy néz ki, az igazán ütős dolgot csak ajtók kapuk mögött lehetett megtekinteni. Ott ugyanis a szerencsések egy demót nézhettek meg, amiben igen látványos következményei voltak a végső döntésnek.

De kezdjük az elején: hősünk, Aiden egy kellemetlen ügybe csöppen bele. Ként ellentétes érdeket valló frakció kényszerű szövetségre lép, mert a város vízkészletét egy harmadik fél uralja. Egy meetingen aztán jól lelövik Aiden haverját, ahol választhatunk majd, hogy felkutatjuk a vízkészlet bitorlóját, vagy maradunk a komával.

A demóban hősünk az előbbit választotta, és némi városon átívelő ugra-bugra és akció után el is jutott a gonosznak vélt úriembernek, aki természetesen tagadta, hogy bármi köze is lett volna a lövöldözéshez. Itt majd újra dönteni kényszerülünk: hiszünk neki vagy sem. Apropó, néhány döntési helyzetben előfordulhat időkorlát, vagyis, ha nem választunk a lehetőségek között megadott időn belül, akkor a döntésünk a néma csend lesz.

Szóval, a demót vezérlő Techland-szaki természetesen úgy döntött, nem hisz a gonosznak, és kinyitotta a vizet visszatartó gátat. Ennek eredménye az lett, hogy a város egyik része víz alá került, aminek értelemszerűen rengeteg következménye van: az ott élők jó eséllyel meghalnak, ráadásul azon a területen már mi sem mászkálhatunk száraz lábbal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!