Hogy mikor jelenik meg a Dying Light 2, azt egyelőre nem tudjuk, de a legvalószínűbb az, hogy még ebben az évben, valamikor az ünnepi szezonban kerül ki a boltok polcaira. Vagyis jóval a következő generációs Sony és Microsoft konzolok előtt, így nehezen beszélhetünk next-gen játékról – már persze akkor, ha az idei megjelenés feltételezése helyes.

De ez korántsem biztos, ugyanis Pawel Rohleder, a Techland technológiai vezetője nemrégiben a Wccftech-nek adott interjújában megerősítette a PS4 Pro és az Xbox One X támogatást, és hozzátette, hogy gondolkodnak a jövőbeli platformokról is. Ha pedig így van, vagyis PS5-re és az új Xboxra is meg akarják jelentetni a Dying Light 2-t, akkor esélyes, hogy nem idén, hanem csak jövőre jön ki a játék.

Rohleder emellett kifejtette, hogy jelenleg hatalmas a szakadék a konzolok és a high-end PC-k között, ami számukra kissé nehezíti a munkát, mert igyekeznek mindenkinek megfelelni, így konzolokon sem szeretnének sokkal visszafogottabb grafikát, mint amit PC-n nyújtani tudnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!