Megtörtént, amire már olyan nagyon régóta vártunk, jön az új Mirror’s Edge -- de nem teljesen olyan formában, ahogy azt gondoltuk. Sokunk elképzelése az volt, hogy egy igazi folytatást kapunk, ami továbbgörgeti Faith történetét, ám a DICE és az EA egészen másképpen gondolkodik, s egy reboottal jelentkeznek.

Arról nem nyilatkoztak, hogy miért döntöttek így, de érezhető, hogy az új generációt tiszta lappal igyekeznek kezdeni, még egy esélyt adva ennek az egyébként nagyon is érdekes szellemi tulajdonnak arra, hogy megtegye, azt, amit az előd nem tudott: egy jókora közönséget megfogni. Igen, tudom, hogy az első rész körül nagy az imádat, de a lényeg, az eladások szempontjából messze elmaradt az elvártaktól, s ezért is kellett ennyit várnunk a folytatásra.

Az új, alcím vagy számozás nélküli Mirror’s Edge személyi számítógépekre, Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelenik meg valamikor a jövőben. A fejlesztők ennél pontosabb dátumot már nem adtak a Frostbite 3 által meghajtott játékuknak, csak annyit mondtak: majd ha kész lesz. Ez hagyományosan nem sok jót sejtet, de azért bízunk abban, hogy nem kell túl sokat várnunk.

Mirror’s Edge (next-gen) -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen