Meglehetősen zajos körülmények mellett vált el az Activision és az Infinity Ward két vezetőjének, illetve a csapat számos tagjának útja. Egy bírósági per és töméntelen sárdobálás övezte az egész ügyet, melynek az lett a végeredménye, hogy kissé ironikus módon a fejlesztők újra az EA-nél kötöttek ki, pont annál a cégnél, melytől évekkel korábban az Activisionhöz menekültek. A helyzet persze ezúttal egészen más, hiszen partnerként dolgozhatnak az óriáskiadó mellett, és senki sem szorongatja őket, hogy ugyan dolgozzatok már.

A Respawn Entertainment a saját tempójában, közel háromévnyi titkolózás után tegnap este mutatta be hivatalosan is új szerzeményét, a Titanfallt, mellyel igyekeznek újraértelmezni a multiplayer játékélményt. A csapat ezúttal a szólista móddal nem fecsérelte az idejét, s csak arra koncentráltak, hogy a játékmenet kellően jó és újszerű legyen, amire mellesleg szükség is volt, ugyanis egy sajátos megközelítést választottak, nevesen egyszerre vannak a csatatéren gyalogosok és több méter magas fémszörnyetegek, úgynevezett Titánok.

A közdelem mögött csak annyi történet van, hogy egy távoli rendszerben az Interstellar Manufacturing Corporation és a Militia vívja hosszú és kegyetlen csatáját. Ennyi a körítés, aminek egyes részleteivel a meccsek elején, illetve azok közben ismerkedhetünk meg, de lényegében nem létfontosságú ennek követése, a Titanfall ugyanis a hangsúlyt a harcra helyezi, mely egy dinamikus, a reflexeinket próbára tevő megmérettetés lesz, némi taktikai érzék megkövetelése mellett.

A küzdelemben nagyon fontos szerepet játszanak a lépegetők, de nem minden esetben leszünk ezek pilótái: a helyzet függvényében kell döntenünk arról, hogy be akarunk-e szállni az egyikbe, vagy inkább gyalogszerrel, ugrálva és futva akarunk-e érvényesülni. A Titánok szinte mindig a rendelkezésükre állnak, s mikor nem irányítjuk ezeket, parancsokat adhatunk, mint például azt, hogy védjenek egy adott területet vagy kövessenek minket.

Ha minden igaz, akkor a Titanfall megjelenése jövő tavasszal esedékes, s az előzetes hírekkel szemben nem Xbox One-exkluzív programmal állunk szemben. A kifejezetten szórakoztatónak ígérkező lövölde PC-re és Xbox 360 konzolra is kapható lesz, fontos azonban leszögezni, hogy eme két verziót nem a Respawn Entertainment készíti, hanem egy külsős csapat, melynek kilétét még nem hozták nyilvánosságra.

Titanfall -- Megjelenés: 2014 Q1 -- Gépigény: nem ismert