Sokan már önmagában sem tudják hova tenni a Steam Machine-t, legfőképpen azért, mert arra a kérdésre még nem kaptak választ, hogy egy PC-s gamernek miért érné meg ez, mi szüksége lenne rá, ha már egyszer van egy tökéletesen működő asztali PC-je, amit bármikor a tévére tud kötni. Nos, a helyzetet lehet még bonyolítani, ugyanis jön a Steam Machine hordozható változata.

A projektet a SteamBoy Machine Team jelentette be az E3 keretében, s nem csoda, hogy nem volt nagy érdeklődés a SteamBoy körül, ugyanis egyelőre kész, bemutatható termék nincs, amit pedig kieszeltek, az nem éri el a legolcsóbb asztali Steam Machine teljesítményét sem, mindennek tetejébe pedig semmi közük nincs a Valve-hoz és annak Steam Machine programjához.

A SteamBoyban egy valamilyen négymagos processzor, 4 GB memória és 32 GB belső tárhely található, az egész eszköz domináló eleme pedig egy 5 inches, 16:9 képarányú, érintésérzékeny képernyő. Mindez tehát nem sok, de a csapat azt ígéri, hogy a legtöbb játékot elfogadható fps mellett tudja majd futtatni. A megjelenés 2015-ben várható, de ár egyelőre még nincs.