• Az Andromeda galaxisba kalauzol minket a játék
  • Újra embert alakítunk, de nem azt, aki a trailerben szerepel
  • A játék cselekménye évekkel a Mass Effect 3 után játszódik
  • A trailer a Frostbite motorral készült, de nem a végleges játék látványát prezentálja
  • A munkálatokat már a Mass Effect: Citadel DLC megjelenése előtt elkezdték

Bár még nagyon messze van a megjelenés, azaz 2016 vége, így túl sok részlettel nem szolgálhattak a Bioware szakijai, de azért a fejlesztőcsapat hivatalos blogján fellebbentették pár apróságról a fátylat. Elsőként mindjárt azt, hogy az Andromedán már a Citadel DLC megjelenése előtt elkezdtek dolgozni, és a felfedezés, a szereplők és az akció lesz a középpontban.

Kiderült, hogy a sztori nem csak térben – a címéből adódóan, ez az Andromeda galaxisba invitál minket –, hanem időben is eltávolodik az eredeti trilógiától. Pontosan nem határozták meg, mennyi idővel játszódik a Mass Effect 3 után, de az biztos, hogy sok-sok év eltelt már a Kaszások óta.

Karakterünk ezúttal is ember lesz, férfi vagy nő, az rajtunk áll, de nem az, akit az EA sajtókonferencián bemutatott trailerben láthattunk. Vele lesz lehetőségünk egy teljesen új galaxist felfedezni, szabadon vezethetjük majd a Makót, és persze, kapunk egy új csapatot. Társainkkal barátságot köthetünk, együtt harcolhatunk, és némelyikükkel szerelembe is eshetünk.

Az E3 2015-ön bemutatott trailer a Frostbite motorral készült, de nem in-game felvételeket láthattunk. Inkább azt mutatja be, mik a Bioware célkitűzései a végleges játékkal kapcsolatban. Nagyjából azt prezentálja, mire képesek már most a motorral, és a fejlesztés hátralévő ideje alatt azon dolgoznak, hogy a mai PC-kből és konzolokból mindent kisajtoljanak, ami módjukban áll a Frostbite-tal.

Nos, egyelőre ennyit árultak el, illetve megígérték, hogy még év vége előtt újabb részleteket osztanak meg velünk a Mass Effect: Andromedával kapcsolatban.