Phil Spencer a színpadon, Rod Fergussont köszönti. Gears of War 4 a téma - ha megjelenik, teljesen keresztplatformos játék lesz, Xbox One-on és Windows 10-en is futni fog. Élőben megy a játék demója, csak mérsékelt tapsot kap, az októberi megjelenés mellett a Gears of War 4 kap egy Elite kontrollert is.

A Killer Instinct megkapja General Raam karakterét a GoW4-ből.

Jön a Forza Horizon 3, a PlayGround Games bemutatja az első élő játékmenet-videót, 4K-s PC-n, a legváltozatosabb, legnyíltabb, legjobb Forza játék, 4 fős kooperatív kampányt kap a sorozat történetében először. Megjelenés 2016. december 27-én.

Final Fantasy XV a színpadon. Noctisnak és barátjának egy óriási szörnyet kell eliminálnia, majd a Tom Clancy's The Divisionből láthatunk egy rövid ajánlót. Ezután a Battlefield 1 jön (ugyanaz, mint az EA Playen), EA Access előfizetők egy héttel előbb kezdhetik a háborút. A premier trailert mutatják, amit már milliószor megnézett mindenki.

Xbox Live platform manager a színpadon. Saját zene hallgatásának lehetősége, Cortana integráció, ősszel új funkciók jönnek: klubokat, csoportokat lehet létrehozni, ha valaki The Division ügynököket keres, ezentúl megteheti. Az Arena a legjobb tornákat és lehetőségeket fogja tartalmazni.

Minecraft: jönnek a dedikált szerverek és az összekapcsolt valóságok (Realms), bárki beléphet bárkinek a játékába, keresztplatformos játék lett a világ legnagyobb homokozója.

XboxDesignLab - mindenki saját konzolt tervezhet.

ID@Xbox - rengetegen dolgoznak a programban, összeállítást mutatnak az indie játékokból, We Happy Few az egyik cím, kifejezetten érdekesnek tűnik.

 

Tényleg önálló cím lett a The Witcher 3 kártyajátéka, a Gwent, egyjátékos kampányt, és multit is kínál. Playgwent.com - itt lehet regisztrálni a bétára.

Tekken 7 megjelenés 2017 elején, Xbox Live Gold előfizetők ingyen kapnak Tekken Tag Tournament 2-t, ha vásárolnak Tekken 7-et.

Scalebound, PlatinumGames. A főszereplőnek és sárkányának egy hatalmas szörnyet kell legyőznie. A méretek monumentálisak, a harc jónak tűnik, megjelenés 2017-ben.

Sea of Thieves, új videó, nagyon hangulatos zene, a tavalyi rövid trailer után valóságos játékmenetet kapunk, a kalózélet nem egyszerű.

 

Jön a State of Decay 2, a Dead Rising 4 és a Halo Wars 2! 2017. február 21. a megjelenés dátuma, az Xbox One multis béta már elérhető. Szerepet kap benne egy új frakció is. Rövid trailert mutatnak, majd Phil Spencer lép ismét a színpadra, bejelenti az Xbox One S-t és a Project Scorpiót, 6 teraflopos számítási teljesítményével a világ legerősebb konzolja lesz. Megjelenés 2017. karácsonyán. Bekövetkezett az, amit a redmondi cég már évekkel ezelőtt tervezett: az Xbox One-t és a Windows 10-et teljes mértékben összekapcsolta, az integráció mostanra teljessé vált.

A Microsoft szolgáltatta eddig a legjobb prezentációt, este Ubisoft, tartsatok akkor is velünk!